Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Μια ιστορία πολλές διαφορετικές καταστάσεις




Μια ιστορία πολλές διαφορετικές καταστάσεις

1)Ένα πρωί έφεραν στο κτίριο που ήταν τα γραφεία ένα μηχάνημα ροφημάτων και το τοποθέτησαν δίπλα στις σκάλες του τρίτου ορόφου μιας εταιρίας όπου δούλευε ο κος Γιάννης ως καφετζής.
Μια μέρα όμως το μηχάνημα χάλασε και χρειαζόταν αντικατάσταση. Όταν το έμαθε ο κος Γιάννης χάρηκε πάρα πολύ έστω για δύο μέρες, δηλαδή όσο χρειαζόταν να έρθει ένα καινούργιο μηχάνημα ροφημάτων.
Όμως εκείνες τις δύο μέρες οι πελάτες του μηχανήματος χωρίς να έχουν άλλη επιλογή άρχισαν να παραγγέλνουν από τον κο Γιάννη.
Σύντομα ο κος Γιάννης κατάλαβε πόσο τον βοηθούσε αυτό το μηχάνημα και ότι το είχε παρεξηγήσει. Επίσης κατάλαβε ότι πριν βγάλεις ένα συμπέρασμα πρέπει πρώτα να το καλοσκεφτείς. (Γιάννης Γ., Παναγιώτης, Μανώλης, Ραμόνα) 

2)Ένα πρωί έφεραν στο κτίριο που ήταν τα γραφεία ένα μηχάνημα ροφημάτων και το τοποθέτησαν δίπλα στις σκάλες του τρίτου ορόφου μιας εταιρίας όπου δούλευε ο κος Γιάννης ως καφετζής.
Επειδή οι συκοφαντίες δεν ήταν αρκετές παραπονέθηκε στον προσωπάρχη. Η απάντηση όμως που πήρε ήταν ότι έπρεπε να συμβιώσει και να μοιραστεί τη δουλειά με το μηχάνημα.
Ο κος Γιάννης προσπάθησε να πείσει τον εαυτό του ότι το μηχάνημα δεν θα επηρεάσει τη δουλειά του, όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε.
Εκείνο το βράδυ του ήρθε η ιδέα να καταστρέψει το μηχάνημα. Το μεσημέρι του Σαββάτου που θα έφευγαν όλοι και θα ήταν μόνος θα έβαζε το σχέδιο του σε εφαρμογή.
Έτσι κι έγινε. Πήρε τα εργαλεία του θανάτου και ξεκίνησε για το μέρος που ήταν το μηχάνημα και όταν έφτασε ξεκίνησε την καταστροφή του. Όμως, όταν βρήκε την καρδιά του και την άγγιξε, το μηχάνημα ζωντάνεψε. Ο κος Γιάννης νόμιζε ότι ονειρευόταν, μέχρι που άκουσε τη φωνή του να του λέει: “Γιατί θέλεις να με καταστρέψεις; Τι σου έχω κάνει;” ο κος Γιάννης έμεινε σιωπηλός και κατόπιν του διηγήθηκε την ιστορία του.
Το μηχάνημα του πρότεινε να συμφιλιωθούν και να γίνουν φίλοι όμως αυτός αρνήθηκε.
Την επόμενη μέρα ένας υπάλληλος βρήκε τον κο Γιάννη να έχει πάθει ηλεκτροπληξία. (Ηλιάνα, Κατερίνα, Παναγιώτα, Ευαγγελία) 

2α) Ένα πρωί έφεραν στο κτίριο που ήταν τα γραφεία ένα μηχάνημα ροφημάτων και το τοποθέτησαν δίπλα στις σκάλες του τρίτου ορόφου μιας εταιρίας όπου δούλευε ο κος Γιάννης ως καφετζής.                                                                                          Το μεσημέρι του Σαββάτου και ενώ είναι έτοιμος να κόψει τα καλώδια, κάτι συνέβη. Το μηχάνημα ζωντάνεψε και ο κος Γιάννης έφυγε τρέχοντας φοβισμένος.
Το άλλο πρωί ο κος Γιάννης φοβόταν να πάει στη δουλειά του, αλλά ήταν αναγκασμένος. Όταν έφτασε είδε ότι όλα ήταν κανονικά. Το απόγευμα όμως που έφυγαν όλοι, το μηχάνημα ξαναζωντάνεψε και άρχισε να μιλάει. Είπε στον κο Γιάννη ότι ήθελε να τα βρούνε και να δουλεύουν μαζί, χωρίς να έχουν κάποια έχθρα μεταξύ τους.
Από τότε η δουλειά τους πήγαινε πολύ καλύτερα και έγιναν φίλοι. Όμως υπήρχε κάτι που δεν άρεσε στον κο Γιάννη. Να κάνει τόση παρέα με ένα μηχάνημα. Εκείνο το βράδυ είδε στο όνειρο του ότι το μηχάνημα έγινε άνθρωπος. Και πραγματικά την επόμενη μέρα που πήγε στη δουλειά δεν πίστευε αυτό που έβλεπε. Η μηχανή είχε γίνει άνθρωπος. (Ιωάννα, Δώρα, Σάντρα)

3)Ένα πρωί έφεραν στο κτίριο που ήταν τα γραφεία ένα μηχάνημα ροφημάτων και το τοποθέτησαν δίπλα στις σκάλες του τρίτου ορόφου μιας εταιρίας όπου δούλευε ο κος Γιάννης ως καφετζής. Όταν ο κος Γιάννης έμεινε μόνος στο κτίριο, άνοιξε το μηχάνημα με ένα κατσαβίδι και πρόσθεσε φάρμακο για τον πονόκοιλο στα αποθηκευμένα ροφήματα. Το επόμενο πρωί όλος ο κόσμος που αγόρασε και από ένα ρόφημα άρχισε να έχει πονόκοιλο. Έτσι όλοι πίστεψαν στα λόγια του καφετζή.
Εξαγριωμένοι πήγανε στον προσωπάρχη για να κάνουνε τα παράπονά τους και ζήτησαν να φύγει από εκεί. Και αυτό έγινε.
Ο κο Γιάννης επανέκτησε τους πελάτες του και αισθάνθηκε χαρά και ικανοποίηση ταυτόχρονα. (Αναστασία, Λεωνίδας Λ., Χρήστος, Γιάννης Τ.)
4)Ένα πρωί έφεραν στο κτίριο που ήταν τα γραφεία ένα μηχάνημα ροφημάτων και το τοποθέτησαν δίπλα στις σκάλες του τρίτου ορόφου μιας εταιρίας όπου δούλευε ο κος Γιάννης ως καφετζής.
Ο κος Γιάννης χάνει τη δουλειά του δουλειά του επειδή βγάζει λιγότερα χρήματα από το μηχάνημα. Για αυτό και αποφασίζει να το εκδικηθεί. Παίρνει ένα κατσαβίδι για να το καταστρέψει.
Το μηχάνημα όμως ζωντανεύει και όταν βλέπει τον καφετζή, κάνει σαν να μην έχει ζωντανέψει, γιατί νόμιζε ότι ήταν ένας τεχνικός. Ο καφετζής ανοίγει την πλάτη του μηχανήματος, κόβει ένα καλώδιο και τότε... παθαίνει ηλεκτροπληξία. (Ρονάλντο, Νίκος, Λεωνίδας Χ., Κώστας)